2014. április 1., kedd

Elméleti Mágia II.





Szándékprogramozás


Mi a célod vele?

Hatalom



Mi a célod vele?

Tudás



Mi a célod vele?

Szabadság



Mi a célod vele?

Szeretet



Mi a célod vele?

Öröm



Mi a célod vele?

Önbizalom



Mi a célod vele?

Megtapasztalás





Hatalom


Nem árt tisztázni, mit is értesz ezalatt, mielõtt nekiindulsz az Útnak. Hatalom alatt csak igen kevesen nem azt értik a kezdetekben, mint amivel találkoznak késõbb. Tapasztalataim szerint ahogy a tanulással megérkezik a Tudás is, egyre kevésbé lesz fontos az a sok érv és indok, amit azelõtt az illetõ felhozott. Tehát azt gondolod Te, hogy ezzel mások fölé emelkedsz - amiben igazad is van -, azonban a 'mások fölött' állapot egyre kevésbé jelenti az egyéni célok megvalósulását. Kivéve, ha elõrelátó vagy és még idõben összeilleszted az egyéni céljaidat a Feladatoddal. Hatalmat mindenki valamért kap és abban biztos lehetsz, ez a valami nem a 'kényed-kedved'. A hatalom csak nálad van, amirõl sokan azt feltételezik, ettõl már az 'övék'.



Tudás


Az ember egyrészrõl mindent tudni akar, másrészrõl fél az ismeretlentõl. Ez az ellentmondás vezetett el oda, hogy aki a Tudást keresi, le kell gyõznie a Félelmet. A félelem legyõzése Önmagadban történik és ha sikeres, soha többé nem tér vissza. Különben eltérít az Utadról. A félelem kettõs természetû: 1. fizikai fenyegetettség elkerülése 2. pszichés sérülés elkerülése. Aki szembenéz a pszichéjével, mindkettõben része lesz és csak akkor tudja sikerrel venni az Akadályt, ha nem sugároz félelmet a csakráiból, így nem is érheti baj a Külvilág visszatükrözésébõl. Ha félsz felfedezni, engem fogsz olvasni. Ha engem olvasol, ne irigykedj, hisz csak azt olvasod, amit neked nem volt bátorságod megtalálni, pedig minden adott hozzá.



Szabadság


A szabadság arra felkészületlen lények esetén lehet romboló is! A szabadsággal tudnod kell azt, a Te szabadságod mikor jut el oda, hogy sérti mások szabadságát. Ha ezt elvéted, tévútra kerülsz. A szabadság helyes értelmezésben a függetlenséget jelenti, melyben szabadon valósíthatod meg Álmaidat úgy, hogy az nem sérti a fejlett lények együttélési rendjét.



Szeretet


Ha nincs benned: 'Ne tegyél meg Mással olyat, amin Te is kiakadnál, ha Veled tennék - és akkor olyan nagy baj nem is érhet Téged'.

Onnan kezd látszani, hogy valami elindul, ha ...


... olyat viszont megteszel Mással, aminek Te is örülnél, ha Más tenné Teveled.



Öröm


Nem hinném, hogy normális lény azért születik le bárhova is, hogy szenvedjen. Hacsak ha nem más helyett teszi, mert 1. hülye 2. kevés információval rendelkezik 3. másmilyen információval rendelkezik. Az is tény, hogy senkinek nem jut eszébe megkérdezni a teheneket, szívesen adják-e így a tejet, hisz nem tudnak mit tenni, nem igaz?



Önbizalom


Visszaszerzése:

1. nem állsz vagy fekszel le olyannal, aki elszívja Tõled
2. nem vársz el olyat a környezetedtõl, amit te sem tudsz betartani
3. nem nézel le senkit, hisz mindig van szint, aki téged nézhet(ne) le
4. 'ha ez a hülye meg tudja csinálni, neked is menne, nem?'
5. nem baszol le senkit semmiért és nem büntetsz meg senkit semmiért
6. kijössz az Áldozat szerepébõl, hisz nincs ki (önzetlenül) segítsen
7. mikor, ha nem most?



Megtapasztalás


A törvényeket az ember azért hozza, mert megtapasztal valamit, amit nem szeretne újra tapasztalni. Okai sokfélék, de a legtöbben a civilizációs okokat értik ez alatt. Pedig az csak egy karcolat.